10 Haziran 2013 Pazartesi

VİŞNELİ KUP

 

Malzemeler

3-4 dilim kakaolu kek

3-4 dilim sade kek

1 kase vişne


Peltesi için

600 ml vişne suyu

200 ml su

4 yemek kaşığı nişasta

1/2 su bardağı şeker


Hazırlanışı

Kakaolu ve sade kekler ufalanır.
Bardakların en altına kakaolu kek konulup iyice sıkıştırılır.
Üzerine bir kaç tane vişene serpiştirilir.
Sade kek de kaba konularak sıkıştırılır.
Üzerine bir iki tane daha vişne konulur.
Bu arada bir tencerede nişasta, şeker, vişne suyu ve su koyulaşıncaya kadar pişirilir.
Önceden hazırlanmış bardaklara bir kepçe yardımıyla pay edilir. Bu arada bir bıçak yardımıyla kekler delinerek vişneli pelteyi emmesi sağlanır.
Buzdolabında soğutulduktan sonra servis edilir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder