10 Haziran 2013 Pazartesi

İÇ BAKLA YEMEĞİ


Malzemeler:
500 gr taze iç bakla
1 adet orta boy soğan
2-3 diş sarımsak
Yarım çay bardağı zeytinyağ
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı su
tuz
3 adet küp şeker
Yapılışı:
1- Baklaları yıkayın ve süzün. Soğanınızı yemeklik doğrayın. Sarımsakları ince ince kıyın.
2- Orta boy bir tencerede zeytinyağı, soğan ve sarımsakları biraz tuz katarak pembeleşene kadar kavurun.
2- Pembeleşen soğanlara unu ekleyerek 1 dakika kadar kavurun.
4- Tencereye baklaları ekleyin ve 2 dakika orta ateşte kavurun. Suyunu ve şekerini eklediğiniz baklaları kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15-20 dakika pişirin.
5- Pişen baklaların içine ince kıyılmış dereotu katarak karıştırın, oda sıcaklığına gelince servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder