7 Haziran 2013 Cuma

PUF BÖREĞİ

 
PUF BÖREĞİ

Malzemesi

1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
un
peynir
sıvı yağ



hazırlanışı: istediğimiz kadar un koyuyoruz, mayamızı ve tuzumuzu ilave ediyoruz. ılık suyumuzu yavaş yavaş yoğurarak ilave ediyoruz. çok yumuşak bir hamur haline gelene kadar yoğuruyoruz.
5-10 dakika dinlendiriyoruz. hamurdan topaklar kopartıyoruz. oklavamızla açıyoruz. bir bardak yardımıyla açtığımız hamurdan yuvarlak çıkartıyoruz. içerisine peynir koyuyoruz. (isteyen boş veya kıymalı yapabilir.Kıymayı soğanla kavurup içine katabilirsiniz.) iki ucunu birbirine yapıştırıyoruz. poğaça şeklini veriyoruz. tavada yağda kızartıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder