5 Haziran 2013 Çarşamba

KARTOPU PASTA YAPIMI



1-TARİF

7 SU BARDAĞI UN
200 GR MARGARİN
3 YEMEK KAŞIĞI YOĞURT
4/3 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1 ADET YUMURTA

MUHALLEBİSİ:
3 SU BARDAĞI SÜT
8 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
3 YEMEK KAŞIĞI UN

YAPIMI:
UN VE ŞEKER TENCEREYE KONUR.BİRAZ PİŞİRİLİR.SÜT İLAVE EDİLİR.SOĞUMAYA BIRAKILIR.UNU ELE ERİMİŞ MARGARİN,SIVIYAĞ ,YUMURTA,YOĞURT, ŞEKER VE KABARTMA TOZUNU EKLE .YOĞUR.KULAK MEMESİ YUMUŞAKLIĞINDA OLAN HAMURDAN  BÜYÜK PARÇALAR YAP.OKLAVAYLA AÇ.BARDAKLA KES.MUHALLEBİ KOYARAK KAPAT.HAMUR KESME BIÇAĞIYLA TIRTIK YAP.FIRINDA PİŞİR.ILIYINCA PUDRA ŞEKERİ ELENİR.HİNDİSTAN CEVİZİNE BULANIR.

2-TARİF 
 

MALZEMELER
7 su bardağı un
200 gr margarin
3 yemek kaşığı yoğurt
4/3 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı şeker
1 adet yumurta
Muhallebisi için:
3 Su bardağı süt
8 Yemek kaşığı şeker
3 Yemek kaşığı un

HAZIRLANIŞI
Un ve seker tencereye koyulup karıştırılır. Süt ilave edilerek orta hararetli ısıda pişirilir. Soğumaya bırakılır.
Hamurun Yapılışı :Un elenir, ortasına eritilmiş margarin, sıvı yağ, yumurta, yoğurt, şeker, kabartma tozu koyulup orta yumuşaklıkta hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp avuç içinde açılır.İçine kaşık yardımıyla muhallebiden koyup kapatılır. Kapanan kısmı alta gelmek üzere unlanmış tepsiye dizilir. 170 derece ısıtılmış fırında pembeleşene kadar pişirilir. Ilıyınca üzerine pudra şekeri elenir. Hindistan cevizine batırılır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder