PERİŞAN KURABİYE
Malzemeler :
* 3 yumurta,
* 1 paket margarin,
* 8 çay bardağı un,
* 1 çay bardağı
ceviz,
* 1 çay bardağı sarı
üzüm,
* 1 paket kabartma
tozu,
* 2 çay bardağı
şeker,
* Vanilya.
Margarin una iyice yedirilir. Üzerine şeker eklenerek bir güzel harmanlanır.
Sonra, kabartma tozu, vanilya ve yumurtalar ilave edilir ve kaskatı bir hamur
yoğrulur. İçine üzüm ve cevizi de ekleyerek tekrar yoğrulur.
Hamurdan gelişigüzel parçalar koparın ve yağlanmış fırın tepsisine
yerleştirin.
170 derece fırında hafif pembeleşene dek pişirilir.
BASİT KURABİYE:
150 GR SANAYAĞI
1 ADET YUMURTA(SARISI ÜSTÜNE BEYAZI İÇİNE)
1 SU BARDAĞI PUDRA ŞEKERİ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
ALDIĞI KADAR UN
SUSAM
2-3 KAŞIK LİMON SUYU(KARBONATA DÖKÜLECEK)
YAPIMI:
PUDRA ŞEKERİ HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIR.ELİNDE ŞEKİL VER. ÜSTÜNE SUSAM VE YUMURTA SARISI SÜR.FIRINDA PİŞİR.SOĞUYUNCA PUDRA ŞEKERİNİ SERP.
FINDIKLI KURABİYE
1 PAKET MARGARİN
1 ÇAYFİNCANI TOZ ŞEKER
1/2 ÇAY FİNCANI KEPEK
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
ALDIĞI KADAR UN
1 ÇAY FİNCANI YULAF
1 YUMURTA(SARISI İÇİNE BEYAZI YÜZÜNE)
1/2 ÇAY KAŞIĞI SODA
YARIM SU BARDAĞI KIRILMIŞ FINDIK
YAPIMI: FINDIK VE YUMURTA BEYAZI HARİÇ TÜM MALZEMELERİ KARIŞTIR.YOĞUR.ELİNLE ŞEKİL VER.ÖNCE YUMURTA BEYAZINA SONRA FINDIĞA BATIR.FIRINDA ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.
FINDIKLI KURABİYE:
MALZEMELER:
150 GR YAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SIVIYAĞ
1 SU BARDAĞI ŞEKER
1 YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI ÇEKİLMİŞ FINDIK
1 ÇAY KAŞIĞI TARÇIN
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 PAKET VANİLYA
YAPIMI:
SIVIYAĞ İLE MARGARİN KARIŞTIRILIR.ŞEKER İÇİNE KATILIP YUMURTA KIRILIR.FINDIK VE TARRÇIN EKLENİR.KABARTA TOZU VE VANİLYA SONRA ALDIĞI UNLA YOĞRULUR.YUVARLAK ŞEKİL VERİLDİKTEN SONRA ÖNCE YUMURTA AKINA SONRA FINDIĞA BATIRILIR.FIRINDA PİŞİRİLİR.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder