3 Haziran 2013 Pazartesi

MUSKA BÖREĞİ

Malzemeler:
4 adet yufka
 
 
 
250 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 demet maydonoz
tuz
karabiber
2,5 çay kaşığı Köri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı konulur ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir, soğanlar pembeleşinceye kadar çevrilir. İçine kıyma ilave edilip, pişirilmeye devam edilir. Son olarak tuz , biber ve 1,5 çay kaşığı köri eklenir, iyice karıştırılır . Kıyma iyice kavrulunca içine doğranmış maydonoz eklenir ve altı kapatılır.Ayrı bir kapta yumurta, yoğurt ve zeytinyağının kalanı iyice karıştırılır. Yufkalar uzun kalın şeritler halinde kesilir. En üstteki yufkaya fırça ile yoğurtlu karışımdan iyice sürülür, şeritin ucuna kıymalı harçtan konulur ve sağa, sola üçgen olacak şekilde katlayarak yufkanın sonuna kadar gelinir ve uç kısmı ıslatılara kapatılır. Tüm yufka şeritleri için aynı işlem yapılır. Muska böreklerinin sarılması bitince elde kalan yoğurtlu karışıma 1 çay kaşığı köri ilave edilip, karıştırılır ve bu karışım tüm böreklerin üzerine bolca sürülür. 180 C ısıtılmış fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder