Malzemeler:
4 adet yufka
250 gr kıyma
1 adet küçük boy kuru soğan
1 demet maydonoz
tuz
karabiber
2,5 çay kaşığı Köri
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 çay bardağı zeytinyağı
Hazırlanışı:
Bir tavaya bir yemek kaşığı zeytinyağı
konulur ve içine küçük küçük doğranmış soğan eklenir, soğanlar pembeleşinceye
kadar çevrilir. İçine kıyma ilave edilip, pişirilmeye devam edilir. Son olarak
tuz , biber ve 1,5 çay kaşığı köri eklenir, iyice karıştırılır . Kıyma iyice
kavrulunca içine doğranmış maydonoz eklenir ve altı kapatılır.Ayrı bir kapta
yumurta, yoğurt ve zeytinyağının kalanı iyice karıştırılır. Yufkalar uzun kalın
şeritler halinde kesilir. En üstteki yufkaya fırça ile yoğurtlu karışımdan iyice
sürülür, şeritin ucuna kıymalı harçtan konulur ve sağa, sola üçgen olacak
şekilde katlayarak yufkanın sonuna kadar gelinir ve uç kısmı ıslatılara
kapatılır. Tüm yufka şeritleri için aynı işlem yapılır. Muska böreklerinin
sarılması bitince elde kalan yoğurtlu karışıma 1 çay kaşığı köri ilave edilip,
karıştırılır ve bu karışım tüm böreklerin üzerine bolca sürülür. 180 C ısıtılmış
fırında böreklerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Sıcak olarak servis
yapılır.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder