24 Şubat 2014 Pazartesi

AŞ ÇORBASI

MALZEMELER :
150 gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çay Bardağı Erişte
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Etsuyu Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber, Tuz, Kırmızıbiber, Nane
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun. Yoğurduğunuz kıymayı küçük parçalar halinde koparın. ve elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin. Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder