MALZEMELER :
150 gr. Kıyma
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2
Adet Soğan
1 Çay Bardağı Erişte
1 Çorba Kaşığı Salça
1 Adet Etsuyu
Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış Nohut
1 Çay Bardağı
Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber, Tuz, Kırmızıbiber, Nane
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun.
Yoğurduğunuz kıymayı küçük parçalar halinde koparın. ve elinizde yuvarlayarak
minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave
edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam
edin. Etsuyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohutu katın. En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip
servis yapın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder