24 Şubat 2014 Pazartesi

LAZ BÖREĞİ

MALZEMELER :
1 yumurta
1,5 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 paket kabartma tozu
Un
Krema malzemeleri :
4 kilogram süt
5 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı un
Şerbetin malzemeleri :
3 yemek kaşığı toz şeker
2-3 kaşık su
1 yemek tereyağı
2 kaşık yoğurt
Hamurun Hazırlanışı :
Yufkanın malzemelerini bir kaba alıp, kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Yoğurulan hamuru 8 parçaya bölün.her bir parçayı baklava hamuru kadar ince açın.
Kremanın yapılışı :
Malzemeleri bir tencereye alıp orta hararetli ocakta pişirin.
Kaynamaya başlayınca alın.
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Her bir yufkanın arasına tereyağ sürerek dört yufkayı tepsiye yerleştirin. Kenarından sarkan yufkaları tepsinin içine toplamayın. 4 yufkayı yerleştirip üzerine ılıyan kremayı dökün. Muhallebinin üzerine bir kaşık toz şeker ve 2 kaşık yoğurdu karıştırıp gezdirin.Kalan 4 tane yufkayı da aralarına tereyağ gezdirip teker teker koyun. Son olarak tepsinin üzerine kalan tereyağını da gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında (180 derece) 45 dk. pişirin sonra fırını kapatıp 5 yada 10 dakika kadar fırından çıkarmayın. Şerbetini de pişirip, ılıtın. Fırından çıkan böreğin üzerine dökün. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder