26 Şubat 2014 Çarşamba

AFYON KAYMAĞI

 

Malzemeler:

    6 Su Bardağı Süt
    1 Su Bardağı Un
    1 Su Bardağı Toz Şeker
    50 Gram Margarin
    1 Paket Vanilya
    1 Su Bardağı Kaymak
    1 Su Bardağı Ceviz veya Fındık
    2 Su Bardağı Hindistan Cevizi


Hazırlanışı:

Süt, un ve şeker geniş bir tencerede karıştırılarak kaynatılır.

Kaynamış olan muhallebi ocaktan alınır.

Vanilya ilave edilip mikserle 5 dakika çırpılır.

2 su bardağı Hindistan Cevizi dikdörtgen fırın tepsisine yayılır.

Hazır olan muhallebi kepçeyle yavaş yavaş tepsiye boşaltılır.

Spatulayla eşit olarak dağıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır.

Kaymak, muhallebinin üzerine sürülür ve ceviz de üzerine serpilir.

Buzdolabında istenildiği kadar soğutulduktan sonra kesilip ikiye katlanır.

Kaymak olması şart değil ama ayrı bir lezzet kattığı için tercih edilebilir.

Ben bir fırın tepsisinden 20 adet Afyon Kaymağı çıkardım.

Sizler istediğiniz boyutta kesebilirsiniz.

Afyon Kaymağımız yenilmeye hazır. Denemeyen varsa mutlaka denesin.

Afiyet Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder