Malzemeler:
hamuru
için:
1 orta boy yumurta
1 yemek kaşık yoğurt
2 yemek kaşık
sirke
1 tatlı kaşık tuz
1 su bardak ılık su
Yarım kilo un
içi için:
1/4 kg. kıyma
1 kurusoğan
3/4 çay bardak
su
ince kıyım maydanoz,tuz, karabiber, pulbiber
kızartmak için:
sıvı yağ
İlk olarak hamuru hazırlayalım yumurta, sirke, yoğurt, tuzu bir kaba
alıyoruz. Un ile suyu ufak ufak ilave ediyoruz. Hamurumuzu iyice yoğuralım.
Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra üzerine bez örterek 30 dk. dinlendirelim.
Hamurumuz dinlenirken boş durmayıp içi hazırlayalım.Kıyma, rendeledigimiz
soğanı, tuz, karabiber, pulbiber ve kıyılmış maydanozu da yoğuralım. Son olarak
kıymayı açmak için su ilave edelim. Hamurumuzu onaltı parçaya bölüp beze şekline
getirip unluyoruz. Merdane yardımı ile bezeleri servis tabağıu büyüklüğünde
açıyoruz. Hamurun yarısına, elimizle harç koyup yayalım harç koymadığımız kısmı
üstünü örterek yarım ay şeklinde kapatalım. Kenarları elimizle bastıralım ve
geniş bir tavada börekleri arka ön çevirerek kızartalım. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder