24 Şubat 2014 Pazartesi

PIRASALI KIYMALI BÖREK

MALZEMELER :
 2 adet soğan
400 gr kıyma
400 gr pırasa
yarım demet maydanoz
yarım demet dere otu
yarım çay bardağı dolmalık fıstık
yarım çay bardağı kuş üzümü
yarım çay bardağı sıvı yağı
6 adet yufka
2 su bardağı süt
125 gr erimiş margarin
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Üzeri için :
2 adet yumurta sarısı
2 adet milföy hamuru

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
İnce doğranmış soğanı, pırasaları boyuna kesip ince kıyın ve sıvı yağı ilave edip bir tencereye koyun ve iyice kavurun. Kıymayı ve fıstıkları ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz, dereotu ve kuş üzümünü ilave ederek 2 dakika daha kavurup ateşten alın. Yufkayı ikiye bölerek serin, üzerine erimiş margarini sürün, kaşığın ucu ile azar azar süt dökün, hazırladığınız içten yayın ve üstüne yufkanın diğer yarısını yerleştirin, tekrar yağ ve süt sürün ve üzerine içten koyun. Üçüncü yufkanın yarısına da yağını,  sütünü, pırasalı içi koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını hafifçe içe doğru döndürerek kalınca bir rulo yapın. Bütün yufkaları bu şekilde hazırladıktan sonra az yağlanmış fırın tepsisine dizin. Ruloların üstüne milföy hamurundan şeritler kesip çapraz şekilde koyun ve yumurta sarısını sürüp önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder