21 Şubat 2014 Cuma

PEYNİRLİ TEPSİ BÖREĞİ

MALZEMELER:
5 tane yufka
1,5 su bardağı dolusu yoğurt
1/2 su bardağı kadar sıvı yağ
1 tane yumurta
1/2 şişe soda bir bardak
İç harcı:
1 kase dolusu lor peyniri
1 tane maydanoz
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı katıp karıştıralım.
Fırın tepsisini önceden yağlayıp üzerine yufkalardan birini tepsinin kenarlarından sarkacak şekilde serelim. Üzerine hazırladığımız sos sürülim. Artan 4 yufkadan 2 tanesini daha aralarına sos sürülerek tepsiye döşeyelim. Yufkaları parçalayarak daha rahat döşeyebilirsiniz. Daha sonra iç harcını yufkaların üzerine serpin ve kalan 2 yufkayı da aralarına sos sürerek tepsiye döşeyelim. En son olarak tepsinin kenarlarından sarkan en alttaki yufkayı böreğin üzerine kapayın ve böreğin en üstüne de kalan sostan sürerek, susam, çörek otu isteğe bağlı serpebilirsiniz. 180 C derece fırında böreğin altı üstü kızarana kadar pişirin işte bir börek sırrı daha aydınlanmış oldu. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder