MALZEMELER:
5 tane yufka
1,5 su bardağı dolusu yoğurt
1/2 su bardağı kadar sıvı
yağ
1 tane yumurta
1/2 şişe soda bir bardak
İç harcı:
1 kase dolusu lor peyniri
1 tane maydanoz
HAZIRLANIŞI
Bir kaba yoğurt, sıvı yağ, yumurta ve sodayı katıp karıştıralım.
Fırın
tepsisini önceden yağlayıp üzerine yufkalardan birini tepsinin kenarlarından
sarkacak şekilde serelim. Üzerine hazırladığımız sos sürülim. Artan 4 yufkadan 2
tanesini daha aralarına sos sürülerek tepsiye döşeyelim. Yufkaları parçalayarak
daha rahat döşeyebilirsiniz. Daha sonra iç harcını yufkaların üzerine serpin ve
kalan 2 yufkayı da aralarına sos sürerek tepsiye döşeyelim. En son olarak
tepsinin kenarlarından sarkan en alttaki yufkayı böreğin üzerine kapayın ve
böreğin en üstüne de kalan sostan sürerek, susam, çörek otu isteğe bağlı
serpebilirsiniz. 180 C derece fırında böreğin altı üstü kızarana kadar pişirin
işte bir börek sırrı daha aydınlanmış oldu. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder