MALZEMELER
Pırasalı börek Patatesli Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1 tane büyük
patates
4 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı
3 tane taze yufka
3 tane
pırasanın beyazları
1 adet orta boy havuç
Tuz ve karabiber,
1 adet
yumurta
5 kaşık (yemek kaşığı) yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Uygun bir kabın içerisine yoğurt,yumurta ve zeytinyağını koyarak
karıştıralım. Havuç ve pıasaları yıkayalım sonra rondodan geçirerek ince ince
kıyalım. Bir kabın ieçrisinde pırasalarımızı ekleyip pişirelim. Pişirdiğiz
pırasaların üzerine Havuçları ve patatesi dökerek kavurun. Suyunu çekince 2 çay
su ekleyip suyunu çekince patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve pişen iç
harcı soğumaya bırakalım. Fırın tepsisini yağlayıp hazırlayalım 1 tane yufka
tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası ya da kaşık yardımıyla
hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürmeye başlayın. Her koyduğunuz yufka katına,
yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı hrçtan yayarak yufkanın kenarda artan
parçaları ile üstünü kapatalım. En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı
böreğin üzerine güzelcene kapatalım. Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu
serpin. 160 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar haşlayın.
Afiyetler Olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder