21 Şubat 2014 Cuma

PIRASALI PATATESLİ BÖREK

MALZEMELER
Pırasalı börek Patatesli Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1 tane büyük patates
4 kaşık (yemek kaşığı) zeytinyağı
3 tane taze yufka
3 tane pırasanın beyazları
1 adet orta boy havuç
Tuz ve karabiber,
1 adet yumurta
5 kaşık (yemek kaşığı) yoğurt
1 çay bardağı zeytinyağı
YAPILIŞI
Uygun bir kabın içerisine yoğurt,yumurta ve zeytinyağını koyarak karıştıralım. Havuç ve pıasaları yıkayalım sonra rondodan geçirerek ince ince kıyalım. Bir kabın ieçrisinde pırasalarımızı ekleyip pişirelim. Pişirdiğiz pırasaların üzerine Havuçları ve patatesi dökerek  kavurun. Suyunu çekince 2 çay su ekleyip suyunu çekince patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayalım ve pişen iç harcı soğumaya bırakalım. Fırın tepsisini yağlayıp hazırlayalım 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde serin ve yumurta fırçası ya da kaşık yardımıyla hazırladığınız yoğurtlu harçtan sürmeye başlayın. Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sostan sürün ve pırasalı hrçtan yayarak yufkanın kenarda artan parçaları ile üstünü kapatalım. En son kata gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine güzelcene kapatalım. Kalan sostan üzerine sürün ve çörekotu serpin. 160 derece önceden ısıtılmış fırında güzelce kızarana kadar haşlayın. Afiyetler Olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder