24 Şubat 2014 Pazartesi

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER :
5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kasar





HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kışık ateşte hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş domatesler blender yardımıyla
çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10 dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla boza kivamina getirilir. Arzuya göre tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman üzerine rendelenmiş taze kaşar konur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder