MALZEMELER :
5 adet domates
1 yemek kaşığı margarin
1 yemek kaşığı un
1 bardak
süt
1 çay bardağı rendelenmiş taze kasar
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Hafifçe eritilmiş yağ ve un kışık
ateşte hafifçe çevrilir. Yavasça süt ilave edilir. 1,5 litre kadar su ağır ağır
karışıma ilave edilir ve kaynamaya bırakılır. Diğer tarafta kabukları soyulmuş
domatesler blender yardımıyla
çekilir. Kaynamakta olan suya ilave edilir. 10
dakika kadar pişirilir. Çorba ılındıktan sonra bir kez daha mixer yardımıyla
boza kivamina getirilir. Arzuya göre tuz ilave edilir. Servis edileceği zaman
üzerine rendelenmiş taze kaşar konur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder