1 çorba kaşığı sıvıyağ
10 çorba kaşığı un
sıvıyağ
1 çay bardağı
su
Tuz
KIYMA İÇİ için :
1 adet soğan
1-2 adet domates
1-2 adet sivri yeşil biber
250 gr
kıyma
Tuz,KArabiber
Maydonoz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Unu derin bir kaseye eleyip içine tuzu,yağı koyup suyla kulak memesi
yumuşaklığında hamur yapıyoruz.HAmuru beş-on dakika dinlendirip dinlenen hamuru
yumurta büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz.
Un serpilmiş tezgahta her parçayı
tabak büyüklüğünde açıp ortasına içi koyup yarım daire şeklinde kapatıyoruz.HEr
parçayı yağda kızartıyoruz.
KIYMA içi hazırlanması..
Kıymanın içine soğanı biberi küçük küçük doğrayıp domateslerin kabuklarını
soyup fındık büyüklüğünde doğrayıp ilave ediyoruz.Tuz karabiber maydonozu katıp
sulandırmadan karıştırıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder