24 Şubat 2014 Pazartesi

BOSTAN ÇORBASI

MALZEMELER:
- 250 gram iri taneli fasulye
- 1 tane soğan
- 100 gram sucuk
- 3 diş kadar sarımsak
- 100 gram jambon
- 2 dilim bayat ekmek
- Çekilmiş karabiber
- Biraz yağ
- Az tuz
Bostan çorbası nasıl yapılır, yöresel çorba bostan çorbası tarifi, çorba tarifleri, bostan çorbası.
HAZIRLANIŞI
Önce soğanları sarımsakları soyupufak ufak doğrayalım. Jambonu ve sucuğuklarıda doğrayalım. 1 gece evvelden suya koyduğunuz fasulyeleri süzelim. Ekmeği küp küp doğrayın ve kızgın yağda kızartalım. Kızardıktan sonra yağdan alın ve bir kağıt havlu üzerine koyup yağını süzelim.Soğanları da yağda kavuralım. Sarımsağı jambon ve sucuğuda ilave edelim.Karıştıralım ve üzerine fasulyelerle 2.5 litre su ekleyelim.Tuzunu atın ve fasulyeler haşlanana kadar kaynamaya bırakalım. Fasulyeler haşlanınca çorba kasesine alın, üzerini kızarmış ekmekle süsleyerek servis edebilirsiniz.  Böylelikle bir çorba tarifini verirken hepinize afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder