MALZEMELER:
- 250 gram iri taneli fasulye
- 1 tane soğan
- 100 gram sucuk
- 3
diş kadar sarımsak
- 100 gram jambon
- 2 dilim bayat ekmek
- Çekilmiş
karabiber
- Biraz yağ
- Az tuz
Bostan çorbası nasıl yapılır, yöresel çorba bostan çorbası tarifi, çorba
tarifleri, bostan çorbası.
HAZIRLANIŞI
Önce soğanları sarımsakları soyupufak ufak doğrayalım. Jambonu ve
sucuğuklarıda doğrayalım. 1 gece evvelden suya koyduğunuz fasulyeleri süzelim.
Ekmeği küp küp doğrayın ve kızgın yağda kızartalım. Kızardıktan sonra yağdan
alın ve bir kağıt havlu üzerine koyup yağını süzelim.Soğanları da yağda
kavuralım. Sarımsağı jambon ve sucuğuda ilave edelim.Karıştıralım ve üzerine
fasulyelerle 2.5 litre su ekleyelim.Tuzunu atın ve fasulyeler haşlanana kadar
kaynamaya bırakalım. Fasulyeler haşlanınca çorba kasesine alın, üzerini kızarmış
ekmekle süsleyerek servis edebilirsiniz. Böylelikle bir çorba tarifini verirken
hepinize afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder