24 Şubat 2014 Pazartesi

TAVUKLU PAÇA ÇORBASI

Malzemeler :
1/2 Su Bardağı Un
1/2 Limon Suyu
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet Haşlanmış Didiklenmiş Tavuk Göğsü
2 Çorba Kaşığı Margarin
2 Çay Kaşığı Pul Biber
4-5 Diş Dövülmüş Sarmısak
5 Su Bardağı Tavuk Suyu
Tuz

Hazırlanış Şekli :
2 çorba kaşığı margarini bir tencerede eritelim. İçine yarım su bardağı unu ilave ederek hafifçe sararana dek kavuralım ve soğumaya bırakalım.
Tavukları didikliyerek küçük parçalara ayıralım. 5 su bardağı tavuk suyunu ve tavuk etlerini una ekleyerek topaksız kıvama getirelim. Çorbamızı sürekli karıştırarak bir taşım kaynatalım. Sarmısağı dövelim veya ince ince doğrayalım. Çorbanın inmesine yakın dövülmüş sarmısağı, tuz ve yarım limon suyunu ekleyelim.
1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada kızdıralım. İçine 2 çay kaşığı kırmızı pul biberi ekleyerek fazla yakmadan 1-2 kez çevirip, çorbanın üzerine gezdirelim. Çorbamızı maydanoz yaprakları ile süsleyerek soğutmadan servis yapalım. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder