21 Şubat 2014 Cuma

SU BUHARI BÖREĞİ

Kullanılacak malzemeler, #
  • 1 küçük paket margarin
  • 2-3 çorba kaşığı yoğurt
  • 2 adet yufka
  • 2 adet yumurta
  • 150 gr peynir
  • Maydonoz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yağı tavada eritip derin bi kaseye koyup içine yoğurdu,bir yumurtayı koyup karıştırıyoruz.Bir yufkayı masaya yayıp üzerine hazırladığımız harcın yarısını sürüp Harcın üzerinede ikinci yufkayı koyup tekrar iç sürüyoruz.Böylece iki yufkayı üst üste koyup yufkayı dörde ayırıyoruz.
HEr parçayı tekrar üçgen olarak üçe veya dörde bölüp bir parçayı alıp geniş kenara peyniri ve maydonozu karıştırıp sürüp sigara gibi sarıyoruz.Sardıklarımızı süzgeçe koyup akan çeşmenin altında yirmi dakika tutup sonra üzerlerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırına koyuyoruz.Altını
Üstünü pembe renkte kızartıp fırından alıyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz..
PÜF NOKTASI :
Bu börekler ıslandığı için pişerken bünyedeki su buharlaşacakdır.Bu buharlaşmada böreği kabartır..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder