21 Şubat 2014 Cuma

ÇITIR BÖREK

MALZEMELER :
4 yufka
250 gr tereyağ ( eritilmiş )
İç Harcı İçin :
500 gr kıyma
2 adet patates
2 adet soğan
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :

İç Harcının Hazırlanışı; Soğanlar az sıvı yağda kavrulur üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. En son olarak da 2 adet patates çiğden rendelenip ilave edilir ve kavrulur. Baharatları eklenir.
Yufka tezgaha serilir üzerine tereyağ sürülür ve un serpilir. Yufka 2′ ye katlanır ve tekrar yağ sürülüp un serpilir. Geniş tarafına hazırladığımız harcı koyulu sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır. Yapmış olduğumuz rulo verev verev kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine tereyağı sürülüp fırında pişirilir,
Afiyet şeker olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder