MALZEMELER
:
4 yufka
250 gr tereyağ ( eritilmiş )
İç Harcı İçin
:
500 gr kıyma
2 adet patates
2 adet soğan
Tuz, karabiber
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ
:
İç Harcının Hazırlanışı; Soğanlar az sıvı yağda kavrulur
üzerine kıyma ilave edilerek kavrulmaya devam edilir. En son olarak da 2 adet
patates çiğden rendelenip ilave edilir ve kavrulur. Baharatları eklenir.
Yufka tezgaha serilir üzerine tereyağ sürülür ve un serpilir. Yufka 2′ ye
katlanır ve tekrar yağ sürülüp un serpilir. Geniş tarafına hazırladığımız harcı
koyulu sıkı sıkı sarılarak rulo yapılır. Yapmış olduğumuz rulo verev verev
kesilerek fırın tepsisine dizilir. Üzerine tereyağı sürülüp fırında
pişirilir,
Afiyet şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder