21 Şubat 2014 Cuma

EKONOMİK BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
1 su bardağın yarısına kadar sıvıyağ yarısına su
3 adet yufka
1 adet yumurta
150 gr peynir
Dereotu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Bütün yufkayı masaya bütün olarak yayıyoruz.Bardaktaki yağ ve su karışımını fırçayla iyice karıştırıp yufkanın üzerine bolca sürüyoruz.İkinci yufkayıda üzerien koyup onunda üzerine aynı karışımı bolca sürüp Ücüncü yufkayıda bunun üstüne koyup kalan ya ve su karışımınıda bunun
ÜZerine yine bolca sürüp hepsini bitiriyoruz.Yufkaların üç katını birden önce boyuna sonra enine keserek dört parçaya ayırıyoruz.HEr dörtte bir parçayı önce üçe sonrada büyükleri ikiye keserek dikdörtgenlere ayırıyoruz.Dikdörtgenlerin tam ortasına peynirli ve maydonozlu içten
koyup Hamurları üçe katlayıp kenarlarını hafifçe bastırıp yağlanmış tepsiye diziyoruz.Diğer parçalarıda aynı şekilde hazırlayıp üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında altını üstünü pembe renkte kızartıp sıcakken servis yapıyoruz.
AfiYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder