24 Şubat 2014 Pazartesi

AVCI BÖREĞİ

MALZEMELER :
4 adet yufka
2 adet yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
İçi İçin Gerekli Malzemeler :
250 gr kıyma
İsteğe göre 1 adet soğan
1 kahve fincanı köftelik bulgur ve 1 fincan su
yarım çay bardağı ceviz
7 dal maydonoz
1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri İçin :
1 su bardağı kadar galeta unu
1 yumurta
1 çay bardağı su

HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Kıymayı suyunu bırakıp çekene kadar kavurun.Daha sonra tereyağı, zeytinyağı, salça, tuz ve rendelenmiş soğanı da ilave edip bir miktar kavurun. Bulguru ve suyu ilave edip kavurmaya devam edin.Sonra cevizi ve baharatları ilave edin 1-2 dakika kavurup ocağı kapatın.Yumurta, sıvı yağ ve suyu bir kasede çırpın. Yufkanın birini serin, çırpılmış yumurtalı harçtan yufkanın üzerine bir fırça yardımıyla sürün. İkinci yufkayı da diğer yufkanın üzerine serip harçtan bir miktar daha sürün. İki kat olan yufkayı 8 eşit parçaya bölün. İç malzemeden yufkanın geniş tarafına paylaştırıp iki ucunu içe kapatıp sarın .Diğer iki yufkayı da aynı şekilde hazırlayın. Bütün börekleri bu şekilde sarıp önce çırpılmış yumurta ve su karışımına daha sonra da galeta ununa bulayıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder