Tavada Krep Tarifi
MALZEMELER:
1 tane orta büyüklükte yumurta
1.5-2 su bardağı arası un
1 su
bardak su
1 su bardak süt
1 çay kaşık tuz
pişirirken margarin yada sıvı
yağ
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak su, süt ve unu topak kalmamak
şartı ile iyice çırpalım. Ardından yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım.
Şöyle ifade edeyim kek hamuru biliriz ondan biraz daha akıcı bir kıvamda hamur
olsun. Yanmaz tava, (teflon tavaya) bir çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ
koyup ısıtalım. Tavaya bir kepçe hamuru dökerek yayalım. Önünü ve arkasını
çevirerek orta ateşte pişirelim.
İlk sefer yapanlar için ilk denemeniz de
yapamazsanız pes etmeyin, yaptıkça eliniz alışacaktır.Afiyetler Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder