20 Şubat 2014 Perşembe

TAVADA KREP

Tavada Krep Tarifi
MALZEMELER:
1 tane orta büyüklükte yumurta
1.5-2 su bardağı arası un
1 su bardak su
1 su bardak süt
1 çay kaşık tuz
pişirirken margarin yada sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
İlk olarak su, süt ve unu topak kalmamak şartı ile iyice çırpalım. Ardından yumurtaları ekleyip biraz daha çırpalım. Şöyle ifade edeyim kek hamuru biliriz ondan biraz daha akıcı bir kıvamda hamur olsun.  Yanmaz tava, (teflon tavaya) bir çay kaşığı kadar margarin veya sıvı yağ koyup ısıtalım. Tavaya bir kepçe hamuru dökerek yayalım. Önünü ve arkasını çevirerek orta ateşte pişirelim.
İlk sefer yapanlar için ilk denemeniz de yapamazsanız pes etmeyin, yaptıkça eliniz alışacaktır.Afiyetler  Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder