Hamuru için:
1 orta boy yumurta
1 çorba kaşık yoğurt
1
tatlı kaşıktuz
1 su bardak su
2 çorba kaşık sirke
500 grm
un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
İç
için:
250-300 grm yağsız kıyma
1 ad. kurusoğan
3/4 çay bardağı
su
İnce doğranmış maydanoz (isteğe göre)
Tuz, Karabiber ve isterseniz de
Pul biber.
HAZIRLANMASI:
İlk olarak Hamurumuzu hazırlayalım ve bunu için yumurta ,sirke,yoğurt,tuzu
yoğurma kabına döküp un ile suyu biraz biraz ekleyerek hamurunuzu elde
edelim.Yoğurma işlemi bittikten sonra,üzerin bez örterek 30 dakika sure ile
dinlendirin.
Hamur dinleniriken boş durmayalım iç hazırlayalım,kıymayı,rendelenmiş
soğan,tuz, karabiber ve isteğe göre pulbiber ve doğranmış maydanozuda bir kaba
koyup yoğurmaya bbaşlayalım,son olarakda kıymayı açmak için suyu ekleyelim.
Hamurumuzu,16 eşit bezeye ayıralım ve yapışmaması için unlayalım. Her bezeyi
kahvaltıtabağı büyüklüğünde merdane yardımı ile açalım, yarısına içi elimizile
yayalım.Boş olna kısmı dolunun üstüne gelecek şekilde kapatarak yarım ay şekline
getirelim. Böreğin üstünden hafif bastırark kenarlarından yapışmasını
sağlayalım.
Kızartmak işlemi için ise, tavamıza sıvıyağı ekleyerek börekleri her iki
tarafını çevirerek kızartalım. Afiyet olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder