MALZEMELER :
1 adet yumurta sarısı
3 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 litre et suyu ya da tavuk suyu
2 su bardağı arpa şehriye
2 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
3 su bardağı yoğurt
2-3 yemek kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 litre et suyu ya da tavuk suyu
2 su bardağı arpa şehriye
2 tatlı kaşığı tereyağı
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Bir tencereye un, yoğurt ve yumurta sarısını koyup iyice çırpın. Ilık haldeki
et ya da tavuk suyunu ilave ederek karıştırın, et ya da tavuk suyunuz yoksa,
bulyon da kullanabilirsiniz. Yoğurtlu karışımı orta ısılı ateşte sürekli
karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin, çorba kaynamaya başlayınca arpa
şehriyeyi tencereye aktarın.Tuz ve karabiberini katıp şehriyeler yumuşayıncaya
kadar pişirin. Üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirin. İnce kıyılmış dereotuyla
süsleyerek ılık ya da soğuk servis yapın. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder