21 Şubat 2014 Cuma

KOLAY KÜÇÜK BÖREKLER

Kullanılacak malzemeler..
  • 1 küçük paket margarin
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 3-4 su bardağı un
  • Tuz
  • Peynir
  • Maydonoz
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Unu hamur ortasında eleyip limon suyu,tuz bir çorba kaşığı sıvıyağ koyup ılık suyla yoğurarak orta yumuşaklıkta hamur yapıyoruz.Hamuru silindir şekline getirip üçe bölüyoruz.Beze yapıp nemli bez örtüp yirmi dakika dinlendiriyoruz.125 gr yağı eritiyoruz.Dinlenen birinci bezeyi un serpilmiş tahtada hazır
Yufka büyüklüğünde açıyoruz.ÜZerine yağ sürüp dört parmak genişliğinde bantlara kesiyoruz.HEr bandı uzatarak dört tanesini üst üste koyuyoruz.Dört bandı yine hafif uzatarak ensiz tarafından başlayop üçe katlayıp kesiyoruz.Böylece bir banttan küçük bezeler elde edip yine on-onbeş dakika dinlendiriyoruz.Diğer
Bezeleride aynı şekilde açıp küçük bezeler elde ediyoruz.Dinlenen küçük bezelerdenn birini alıp ortası kalın kenarları ince olarak 0n-onbeş cm lik dairelere açıyoruz.HEr daireye peynirli maydonozlu içi koyup üçgen dikdörtgen şeklinde sarıp börekleri yağlanmış tepsiye dizerek üzerlerine yumurta sarısı sürüp
Orta ısılı fırında altını üstünü pembe renkte pişirip sıcakken servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder