26 Şubat 2014 Çarşamba

MAYALI PİŞİ

3 SU BARDAĞI UN
1/2 PAKET YAŞ MAYA
1 TATLI KAŞIĞI ŞEKER
1 TATLI KAŞIĞI TUZ
ALDIĞI KADAR ILIK SU
KIZARTMAK İÇİN YAĞ

YAPIMI:

BİR KASEYE TUZU VE UNU KOYARAK ORTASINI AÇIYORUZ.MAYA VE ŞEKERİ BURAYA KOYUP ILIK SUDAN AZAR AZAR KATIP MAYAYI VE ŞEKERİ EZİYORUZ.HAMUR İSTEDİĞİMİZ KIVAMA GELİNCE ÜZERİNE BEZ ÖRTÜP ILIK BİR YERDE  KABARMASINI BEKLİYORUZ.DERİNCE BİR TENCEREYE YAĞ KOYARAK KIZDIRIYORUZ.HAMURDAN MERDANE İLE AÇIP İSTEDİĞİMİZ GİBİ YAPIYORUZ.KARE VEYA YUVARLAK KIZGIN YAĞDA ALT ÜST OLUNCAYA KADAR KIZARTIYORUZ.KAĞIT HAVLUUDA FAZLA YAĞLARI ALIYORUZ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder