21 Şubat 2014 Cuma

KATMALI BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
  • 1 çay bardağı su
  • 5 su bardağı un
  • 125 gr margarin eritilmiş
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt sıvıyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
HAmur yoğurma kabında yoğurt,su ve yumurtaları karıştırıp azar azar un ilave ederek hamuru kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.HAmurun üzerini örtüp yirmi dakika bekletiyoruz.dinlenmiş hamurdan beş adet beze yapıp bezeleri tezgahın üzerine un serperek yufka büyüklüğünde tek tek açıyoruz.
Beş adet yufkayı aralarına eritilmiş margarinle yağlayarak üst üste diziyoruz.Yağlanıp üst üste konmuş yufkaları katlayarak rulo yapıyoruz.Hamur rulosunun bir parmak eninde bıçakla keserek dilimliyoruz.Her bir hamur dilimini kesilen taraf üst üste gelecek şekilde tezgaha koyuyoruz.ÜZerini elimizle hafifçe
bastırarak yedi – sekiz cm çapında açıp inceltiyoruz.KEsip incelttiğimiz hamurları hafif unulu tepside bırakıyoruz.Tavada yağı kızdırıp katlamaların iki tarafını da kızartıyoruz.Kızgın yağın içinden aldığımız katlamaları pudra şekerine batırıp servis tabağına yerleştiriyoruz.ılıkken servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder