malzemeler..
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2
adet yumurta
1 çay bardağı su
5 su bardağı un
125 gr eritilmiş
margarin
İÇİ İÇİN :
2 adet orta boy kuru soğan
2 çay kaşığı tuz,karabiber
2 yemek kaşığı
sıvıyağ
1 adet yumurta sarısı
3 adet orta boy patlıcan
200 gr orta
yağlı kıyma
ÜZERİ İÇİN :
125 gr eritilmiş margarin
1 çay bardağı un
1 çay bardağı nişasta
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
İlk olarak iç harcı için patlıcanları çizgili şekilde soyup zar kadar
doğrayıp tuzlu suda bekletiyoruz.Tencereye kıymayla zar şeklinde doğranmış
soğanları koyup karıştırıyoruz.Sıvıyağı ekleyip kıyma suyunu bırakıp çekince tuz
karabiber ekleyip kıymayı karıştırarak kavuruyoruz.Üzerine çok küçük doğranmış
patlıcanları atıp tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte arda bir karıştırarak
patlıcanları su koymadan on dakika pişiriyoruz.
Soğuması için kenarda
bekletiyoruz.Hamuru hazırlamak için yoğurma kabının içine
yoğurt,yumurta,sıvıyağ,karbpnat,su atılır elimizle karıştırıp un ekleyerek
yoğuruyoruz.Börek hamurunu pürüssüz hale gelene kadar yoğurup üzerini örtüp
yirmi dakika bekletiyoruz.Hamurdan beş adet beze yapıp bezeler hafifçe unlu
nişasta serpiştirerek oklavayla yufka büyüklüğünde açıyoruz.Aralarına eritilmiş
margarin sürüp yufkaları üst üste koyuyoruz.
Beş adet yufka sarılarak rulo
yapıyoruz.Rulo şekline gelmiş hamur tekrar yirmi dakika yağı çekmesi için
bekletiyoruz.Bekletilen rulo bir parmak eninde bıçakla dilimliyoruz.Her bir
hamur dilimini kesilen taraf üste gelecek şekilde un serpiştirip tezgaha
koyuyoruz.Hamur dilimlerini merdaneyle açarak inceltiyoruz.İçine kıymalı
patlıcanlı harçtan iki tatlı kaşığı kadar koyup poğaça gibi kapatıp uç kısımları
üst üste katlayarak fırın
Tepsisini yağlayarak kavurma börekleri
diziyoruz.ÜZerine yumurta sarısını fırçayla sürüyoruz.180 dereceye ayarlanmış
fırında onbeş-yirmi dakika pişirip sıcak olarak servis yapıyoruz..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder