Malzemeler
1 Kilo Yufka
2 soğan
1 yumurta sarısı ve akı
Tuz
Sıvı yağ (ayçiçeği veya zeytin yağı)
4 adet haşlanmış patates
Karabiber, pul biber (Tercihe göre)
Yoğurt
Hazırlanışı
4 adet patatesi bir tencerede iyice haşlanana kadar pişirin. Başka bir tavada
ise 2 adet soğanı rendeleyerek pembeleşene kadar pişirip fırından alın. Bir
kabın içerisinde haşlanmış patatesleri iyice ezin ve içerisine yumurta akı,
baharat, ve tuzu yerleştirin. Karışımı iyice harmanlayın. Fırın tepsisinin
dibini yağlayın ve yoğurtla yumurta sarısını iyice karıştırın. Her serdiğiniz
kata bu karışımı sürerek üzerine patatesli malzemelerimizi dökün. En üste yufka
gelecek şekilde kat kat yufkaları sermeye ve malzemeleri dağıtmaya devam edin.
Fırını 180 dereceye ayarlayın ve tepsiyi fırına sürün. 20 dakika içerisinde
patatesli börek hazır olacaktır. Biraz soğuttuktan sonra sıcak olarak servis
edin. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder