MALZEMELER:
3 tane yufka
1 tane yumurta
1 kap
sut
1/3 kap sıvıyağ ve ayrica 3 yemek kaşığı kıymayı kavurmak için
300 gr.
kıyma
1 orta boy soğan ince doğranmiş
Tuz, taze çekilmis
karabiber
Uzerine dökmek için çörek otu
BÖREK YAPILIŞI
Boreğin içi için: üç yemek kaşığı soğan ve kıyma ile
iyice kavuralım. Tuz ve taze çekilmis karabiber katıp karıştıralım
Karıştırma
kabinda süt, 1/3 kap sivi yağ ve yumurtayi iyice kavuralım.
Borcamımız ve
bir yufkayi kenarlarindan sarkitarak uzerine yerleştirelim. Üzerine sostan dokup
kaşikla her tarafina yayalım.Sosun üzerine kiymali harçtan dokun ve herbir
tarafina dağıtalım.
Diğer kalan yufkalari kenarlari sarkmayacak sekilde
borcam şeklinde keselm ve tepsiye yerleştirip sos ve kiymayi uzerine
yerleştirin.
En üst sıraya gelince üzerinden bırakan kenarlari boreğin
üzerine katlayin. Artan sosu üzerine dökelim.
Böreğin üzerine çörek otu
serpiştirin ve 175 C’ye önceden hazırlanmış kısk derecede ısıtılmış firinda
üzeri kizarana kadar yaklasik 40-45 dk. pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder