21 Şubat 2014 Cuma

KIYMALI BÖREK

MALZEMELER:
3 tane yufka
1 tane yumurta
1 kap sut
1/3 kap sıvıyağ ve ayrica 3 yemek kaşığı kıymayı kavurmak için
300 gr. kıyma
1 orta boy soğan ince doğranmiş
Tuz, taze çekilmis karabiber
Uzerine dökmek için çörek otu
BÖREK YAPILIŞI
    Boreğin içi için: üç yemek kaşığı soğan ve kıyma ile iyice kavuralım. Tuz ve taze çekilmis karabiber katıp karıştıralım
Karıştırma kabinda süt, 1/3 kap sivi yağ ve yumurtayi iyice kavuralım.
Borcamımız  ve bir yufkayi kenarlarindan sarkitarak uzerine yerleştirelim. Üzerine sostan dokup kaşikla her tarafina yayalım.Sosun    üzerine kiymali harçtan dokun ve herbir tarafina dağıtalım.
Diğer kalan yufkalari kenarlari sarkmayacak sekilde borcam şeklinde keselm ve tepsiye yerleştirip sos ve kiymayi uzerine yerleştirin.
En üst sıraya gelince üzerinden bırakan kenarlari boreğin üzerine katlayin. Artan sosu üzerine dökelim.
Böreğin üzerine çörek otu serpiştirin ve 175 C’ye önceden hazırlanmış kısk derecede ısıtılmış firinda üzeri kizarana kadar yaklasik 40-45 dk. pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder