Malzemeler
1 Kilo Yufka
500 gram peynir
200 gram kaşar
1 yumurta sarısı ve akı
Yoğurt
Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
Kaşar peynirini iyice rendeleyip bir kaseye alın. Yarım kilo peyniri üzerine
ilave ederek peyniri üzerine ilave ederek peyniri kaşarlarla beraber ezin. Daha
sonra üzerine yumurta akı ve ince kıyılmış maydanozları ekleyin. Malzemelerin
iyice karışmasını sağlayın. Daha sonra bir kasenin içerisinde yoğurt ve yumurta
sarısını iyice çırpın. Dibi yağlanmış tepsimizin tabanına 1 adet yufka koyduktan
sonra önce yoğurtlu malzemeden yufkaya sürün. Daha sonra da malzemeleri yufkanın
üzerine eşit olarak serpiştirin. Bu işlemi son yufka yüzeye gelene kadar devam
edin. Son yufkanın yüzeyine de yoğurtlu yumurtalı karışımı sürdükten sonra 180
dereceye ayarlanmış fırınımıza tepsiyi verin. 20 dakika sonra böreğiniz hazır
afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder