MALZEMELER :
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
2 Adet Soğan
1 Çorba Kaşığı Salça
150 gr.
Kıyma
1 Adet Et suyu Tableti
1 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Haşlanmış
Nohut
1 Çay Bardağı Haşlanmış Yeşil Mercimek
Karabiber
1 Çay Bardağı
Erişte
Tuz, Kırmızıbiber, Nane
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Kıymayı, tuz ve karabiberle yoğurun.
Küçük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak minik köfte şekli verin.
Soğanları yemeklik doğrayın. Kızdırılmış sıvı yağda kavurun. Salçayı da ilave
edip karıştırın. Köfteleri de soğanın yanına alıp dikkatlice çevirmeye devam
edin. Et suyu tabletini ve 4 su bardağı suyu ilave edin.
Kaynayınca mercimek ve nohudu katın. En son olarak erişteleri ilave edin.
Kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin. Üzerine kırmızıbiber ve nane serpip
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder