21 Şubat 2014 Cuma

BULGURLU EKŞİMİKLİ BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay kaşığı tuz
6 su bardağı un
2 adet yumurta
İÇ HARCI için :
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri
2 su bardağı su
1 çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet soğan
ÜZERİ İÇİN :
2 yemek kaşığı yoğurt ( çırpılmış )
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
Yoğurma kabında yoğurt,su,sıvıyağ,yumurta ve tuzu karıştırıp unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur tutuyoruz ve yirmi dakika dinlendiriyoruz.Doğradığımız soğanları ve zeytinyağını orta boy tavada karıştırarak iki dakika kadar kavuruyoruz.
Üzerine bulgur ekleyip bir kaç dakika daha karıştırdıktan sonra sonra iki su bardağı suyuda katarak karabiber,pulbiber,tuz serpip kısık ateşte on dakika pişiriyoruz.Bulgur suyunu çekince ocağın altını kapatıp peyniri ekleyerek kenarda bekliyoruz.Hamurdan eşit
Büyüklükte altı adet beze yapıp oklavayla hazır yufka büyüklüğünde açıyoruz.Hazırladığımız iç harcını yufkalara paylaştırıp yufkaları rulo şeklinde sarıyoruz.Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak ruloları içten başlayarak birbirinin etrafına doluyoruz.Yoğurdu
Yumurtayı ve sıvıyağı çırparak üzerine sürüp 175 dereceye ayarlı fırında kırkbeş-elli dakika pişirp sıcak olarak servise sunuyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder