Kullanılacak
malzemeler..
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı su
1 çay
kaşığı tuz
6 su bardağı un
2 adet yumurta
İÇ HARCI için
:
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı ekşimik veya lor peyniri
2 su
bardağı su
1 çay kaşığı tuz,karabiber,pul biber
2 yemek kaşığı
zeytinyağı
2 adet soğan
ÜZERİ İÇİN
:
2 yemek kaşığı yoğurt ( çırpılmış )
1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI
:
Yoğurma kabında yoğurt,su,sıvıyağ,yumurta ve tuzu karıştırıp unu yavaş yavaş
ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamur tutuyoruz ve yirmi dakika
dinlendiriyoruz.Doğradığımız soğanları ve zeytinyağını orta boy tavada
karıştırarak iki dakika kadar kavuruyoruz.
Üzerine bulgur ekleyip bir kaç
dakika daha karıştırdıktan sonra sonra iki su bardağı suyuda katarak
karabiber,pulbiber,tuz serpip kısık ateşte on dakika pişiriyoruz.Bulgur suyunu
çekince ocağın altını kapatıp peyniri ekleyerek kenarda bekliyoruz.Hamurdan
eşit
Büyüklükte altı adet beze yapıp oklavayla hazır yufka büyüklüğünde
açıyoruz.Hazırladığımız iç harcını yufkalara paylaştırıp yufkaları rulo şeklinde
sarıyoruz.Yuvarlak fırın tepsisini yağlayarak ruloları içten başlayarak
birbirinin etrafına doluyoruz.Yoğurdu
Yumurtayı ve sıvıyağı çırparak üzerine
sürüp 175 dereceye ayarlı fırında kırkbeş-elli dakika pişirp sıcak olarak
servise sunuyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder