- 1 adet yumurta sarısı
- 150 gr peynir
- Maydonoz
- 125 gr margarin
- 1 kahve fincanı su
- 3 adet yufka
Bir yufkayı masaya yayıp yağı eritip fırçayla yufkanın üzerine üçte bir kısmına sürüyoruz.İki çorba kaşığı suyu üzerine serpiyoruz.Yufkanın kenarlarınıda ortada birleştirecek şekilde kapatıp buralarada yağ ve su sürüp kare şekline gelen yufkayı
Dört parçaya bölüyoruz.Her parçaya peynirli maydonozlu içten koyup üçe katlayıp yağlanmış tepsiye börekleri diziyoruz.Diğer yufkalarıda aynı şekilde hazırlayıp tepsiye koyuyoruz.ÜZerlerine yumurta sarısı sürüp sıcak fırında altını üstünü pembe
Renkte kızartıp sıcak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder