Malzemeler :
1 lt. Et Suyu
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pul Biber
1 Yemek
Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı
Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Un
Süsleme için : Kruton
Ekmek
Hazırlanış Şekli :
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve
yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın.
Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte
15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız
çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not : Arzuya
göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz. Afiyet
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder