24 Şubat 2014 Pazartesi

YOĞURTLU TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler :
1 lt. Et Suyu
1 Su Bardağı Süt
1 Kahve Kaşığı Pul Biber
1 Yemek Kaşığı Tereyağı
1 Limon Suyu
2 Yumurta Sarısı
2 Yemek Kaşığı Yoğurt
3 Yemek Kaşığı Un
Süsleme için : Kruton Ekmek


Hazırlanış Şekli :
Bir kapta un, yoğurt, limon suyu ve yumurta sarılarını sütle karıştırın. Bir tencerede et suyunu kaynatın. Kaynamakta olan et suyuna yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ilave edin. Ağır ateşte 15 dakika kaynatın.
Ayrı bir kapta tereyağını eritip pulbiberle karıştırın. Hazırladığınız çorbanın üzerine dökün. Kruton ekmekle servis yapın.
Not : Arzuya göre üzerine taze nane yaprağı ilave edip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder