24 Şubat 2014 Pazartesi

ERİŞTE ÇORBASI

1 su bardağı yeşil mercimek
½ su bardağı erişte
3 yemek kaşığı kıyma
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı salça
2 yemek kaşığı kuru nane
3 yemek kaşığı tereyağı
Tuz


HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Mercimeği ayıklayıp akşamdan ılık suda ıslatın. Soğanı ince kıyın. 1 yemek
kaşığı tereyağında kavurun. Kıymayı ilave edin. Kavrulunca unu ilave edin.
Salçaya katıp 4 su bardağı sıcak su ilave edin. Mercimekleri katın. Pişmeye
bırakın. Yumuşayınca tuz ve erişteyi ilave edin. Erişteler yumuşayınca
ocaktan alın. Tereyağını tavada kızdırıp naneyi üzerine dökün. Çorbanın
üzerine gezdirip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder