MALZEMELER:
6 Adet taze yufka
1 Adet iri soğan
biraz tuz ve karabiber
1/2 çay
bardak sıvı yağ
1 orta boy yumurta
1 su bardağı ise yoğurt.
Ispanaklı Börek Tarifi Hazırlanışı:
Ispanakları doğramadan önce temiz bi şekilde yıkıyoruz.Soğanı ise ufak ufak
doğranyıp içine katıyoruz. Daha sonra içine yağı tuzu ve pul biberi ilave
edilerek karıştıralım. Tepsinin altı güzelce yağlandıktan sonra yufkanın biri
serilir. Üzerine hazırlanmış olan ıspanak harcından yufkanın her
tarafınadağıtılır. Sonra tekrar yufka serilirek bu işlem yufka bitene kadar
devam edilir.
En üsst katına yufka serilip bir kasede 1 bardak yoğurt ile
yumurta iyice çırpılarak üzerinesürülür. Bıçakla çok büyük olmayacak şekilde
kesilir. Önceden ısıtılmış fırına sürülür. Piştikten sonra servis edilmek üzere
tabaklara konulur. Ispanaklı böreğimiz hazır artık. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder