24 Şubat 2014 Pazartesi

TAVUKLU MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler :
1 adet doğranmış soğan
1 yemek kaşığı pirinç
1 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı kırmızı veya sarı mercimek
2 adet haşlanmş tavuk budu
3 yemek kaşığı tereyağı
Yarım havuç rendesi
Üzeri için :
1 su bardağı tavuk suyu
1 kaşık toz biber
3 dilim tost ekmeği

Hazırlanış Şekli :
Soğanı iki kaşık yağda pembeleştirin. Yıkanmış mercimekleri içine koyun. 1 bardak tavuk suyu ve iki bardak sıcak su ile pişirip süzgeçten geçirin. 1 yemek kaşığı tereyağı ile 1 yemek kaşığı unu kavurun.
İçine pirinç, tuz, havuç rendesi ve tavuk parçaları koyun. Bir taşım kaynatın. Tost ekmeklerini kırmızı biberle kızartın. Kızgın kızgın çorbanın üzerine dökün. Sıcak olarak servise sunun. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder