21 Şubat 2014 Cuma

ISPANAKLI BÖREK

Kullanılacak malzemeler..
  • 1 kaşık un
  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet soğan
  • 1 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Tuz,karabiber
  • 3 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 adet yumurta
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
ıspanağı ayıklayıp bol suda yıkıyoruz.Tencereye bir kaşık sıvıyağı doğranmış soğanı koyup hafifçe kavuruyoruz.Ispanakları içine doğrayıp tuz atıp hiç su koymadan pişiriyoruz.İnmesine yakın bir çorba kaşığı unu koyup bir taşım kaynatıp ateşten alıyoruz.Bir yumurta akı koyup karıştırıyoruz.
Unu kaba eleyip ortasına sıvıyağı bir yumurtayı kırıp kabartma tozunu koyup suyla orta yumuşaklıkta hamur yapıyoruz.HAmuru on dakika dinlendiriyoruz.Dinlenen hamuru yarım santim kalınlıkta açıp üzerine ıspanağı yayıyoruz.Uzun kenarından başlayarak geniş rulo şeklinde sarıyoruz.Sarılan hamuru
enine iki cm kalınlıkta kesiyoruz.KEsilen hamurları yağlanmış fırın tepsisine yatırarak koyuyoruz.ÜZerine yumurta sarısı sürüp orta hararetli fırında hafif pembe renkte pişiriyoruz.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder