Yer Elmasi Çorbası
Tarifi
Malzemeler:
1 pkt, 75o gram
yerelması
1 yemek kaşık tereyagi
3 su bardak sıcak su
1/2 çay kaşık
köri
1 su bardak krema.
Bir tutam muskat, tuz, karabiber ve Bir tutam da
maydanoz
Üzeri için ise isteğe gore küp kesilmiş tost ekmekleri
Hazırlanması:
İlk olarak elmanın kabuğunu soyalım.
Sararmamaları için soyduklarınızı limonlu su yapıp tencereye atalım. Hepsi
bitdikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını bölelim. Bir yemek kaşığı terayağı
ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyip. Üstlerine köriyi
serpip biraz karıştırarak soteleyin.
Sıcak suyu tencereye ekleyelim,
kaynamasını bekledikten sonra altınıkısarak yaklaşık 20 dak
pişirelim.
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan
geçirelim. Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamına göre su
ekleyebiliriz. Arzu ederseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri
kıtırlaştırın. Çorbanızı kaselere koyduktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır
ekmek, arzu ederseniz biraz daha muskat serperek servis yapabiliriz. Afiyetler
olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder