24 Şubat 2014 Pazartesi

YER ELMASI ÇORBASI

Yer Elmasi Çorbası Tarifi
Malzemeler:
1 pkt, 75o gram yerelması
1 yemek kaşık tereyagi
3 su bardak sıcak su
1/2 çay kaşık köri
1 su bardak krema.
Bir tutam muskat, tuz, karabiber ve Bir tutam da maydanoz
Üzeri için ise  isteğe  gore küp kesilmiş tost ekmekleri
Hazırlanması:
İlk olarak elmanın kabuğunu soyalım. Sararmamaları için soyduklarınızı limonlu su yapıp tencereye atalım. Hepsi bitdikten sonra tekrar yıkayıp iri olanlarını bölelim. Bir yemek kaşığı terayağı ayırarak kalanını tencerede eritin, yerelmalarını ekleyip. Üstlerine köriyi serpip biraz karıştırarak soteleyin.
Sıcak suyu tencereye ekleyelim, kaynamasını bekledikten sonra altınıkısarak yaklaşık 20 dak pişirelim.
Yerelmaları iyice püre yapılacak kıvama geldiğinde blenderdan geçirelim. Kremayı, muskat, tuz ve karabiberi ekleyin. Kıvamına göre su ekleyebiliriz. Arzu ederseniz ayırdığınız tereyağıyla küp ekmekleri kıtırlaştırın. Çorbanızı kaselere koyduktan sonra üstlerine maydanoz ve kıtır ekmek, arzu ederseniz biraz daha muskat serperek servis yapabiliriz. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder