24 Şubat 2014 Pazartesi

TUTMAÇ ÇORBASI

Malzemeler:
2 Su Bardak Yoğurt
1 Su BardakYeşil Mercimek
1,5 Çay Bardak Erişte
2 Diş Sarımsak
1 Yemek KaşıkTereyağı
Tuz, pulbiber ve nane
Tutmaç Çorbası Tarifi:
İlk olarak mercimeğimizi haşlayalım. Ardından mercimeğin haşlanmasına yakın erişteleride ekleyelim.Yoğurdu muzu ise  ayrı bir kapta karıştıralım.Tencereye azar azar ilave edelim. Rendelediğiniz sarımsağı ve tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha pişirelim. Başka bir tavada tereyağını eritip pulbiberi ve nane kızdırıp sos elde edielim ve çorbanın üzerinde gezdirelim. Tutmaç çorbamız hazır, Afiyetler olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder