Malzemeler:
2 Su Bardak Yoğurt
1 Su BardakYeşil Mercimek
1,5
Çay Bardak Erişte
2 Diş Sarımsak
1 Yemek KaşıkTereyağı
Tuz, pulbiber ve
nane
Tutmaç Çorbası Tarifi:
İlk olarak mercimeğimizi
haşlayalım. Ardından mercimeğin haşlanmasına yakın erişteleride
ekleyelim.Yoğurdu muzu ise ayrı bir kapta karıştıralım.Tencereye azar azar
ilave edelim. Rendelediğiniz sarımsağı ve tuzunu ilave edip 5 dakika kadar daha
pişirelim. Başka bir tavada tereyağını eritip pulbiberi ve nane kızdırıp sos
elde edielim ve çorbanın üzerinde gezdirelim. Tutmaç çorbamız hazır, Afiyetler
olsun…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder