24 Şubat 2014 Pazartesi

İŞKEMBE ÇORBASI

MALZEMELER :
1 adet koyun işkembesi
1 bas soğan
2 kahve fincanı un
100 gr (4yemek kaşığı tepeleme) tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı silme tuz
2 çay kaşığı kırmızıbiber
Terbiyesi İçin :
3 adet yumurta sarısı
2 adet limon
1 bas sarımsak
1 kahve fincanı sirke
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
işkembeyi temizleyip yıkadıktan sonra 4-5 litre suyla ateşe koyun. İçine
dörde bölünmüş soğan, 4-5 diş sarımsak, ½ limon kabuğu ve tuz katin.
Kaynamaya baslarken köpüğünü alin. İşkembe yumuşayana kadar, kısık
ateş üzerinde pişirin. (Etler pişip de 3 litre et suyu kalınca ateşten indirin.)
İşkembeyi tavla zarı büyüklüğünde doğrayın.
Unu 3 kaşık yağla biraz kavurun. Üzerine azar azar işkembe suyundan
döküp karıştırın. 10 dakika kaynatın. Sonra da doğranmış işkembeleri
katin.
Üç yumurta sarısı, 1 ½ limon suyu, ½ bardak suyla hazırlayacağınız
terbiyeyi çorbaya karıştırın. Kalan yağı eritip kırmızıbiber koyduktan sonra
üzerine gezdirin.
Not : 4-5 diş sarımsağı biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincanı sirkeyle
karıştırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder