MALZEMELER :
1 adet koyun işkembesi
1 bas soğan
2 kahve fincanı un
100 gr (4yemek
kaşığı tepeleme) tereyağı veya margarin
1 yemek kaşığı silme tuz
2 çay
kaşığı kırmızıbiber
Terbiyesi İçin
:
3 adet yumurta sarısı
2 adet limon
1 bas
sarımsak
1 kahve fincanı sirke
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
işkembeyi temizleyip yıkadıktan sonra
4-5 litre suyla ateşe koyun. İçine
dörde bölünmüş soğan, 4-5 diş sarımsak, ½
limon kabuğu ve tuz katin.
Kaynamaya baslarken köpüğünü alin. İşkembe
yumuşayana kadar, kısık
ateş üzerinde pişirin. (Etler pişip de 3 litre et
suyu kalınca ateşten indirin.)
İşkembeyi tavla zarı büyüklüğünde
doğrayın.
Unu 3 kaşık yağla biraz kavurun. Üzerine azar azar işkembe
suyundan
döküp karıştırın. 10 dakika kaynatın. Sonra da doğranmış
işkembeleri
katin.
Üç yumurta sarısı, 1 ½ limon suyu, ½ bardak suyla
hazırlayacağınız
terbiyeyi çorbaya karıştırın. Kalan yağı eritip kırmızıbiber
koyduktan sonra
üzerine gezdirin.
Not : 4-5
diş sarımsağı biraz tuzla havanda dövün. 1 kahve fincanı
sirkeyle
karıştırın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder