26 Şubat 2014 Çarşamba
ANKARA TATLISI
1 SU BARDAĞI SÜT
2 ADET YUMURTA
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞ
1 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 PAKET KABARTMA TOZU
1 KASE CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI TARÇIN
ALDIĞI KADAR UN
ŞERBETİ:
4 SU BARDAĞI ŞEKER
4 BARDAK SU
YARIM LİMON SUYU
YAPIMI:
BİRDAK SÜTE İKİ YUMURTA KIRILIR.İÇİNE TEREYAĞI VE YAĞ EKLENİR.UN ELENİR ,ÜSTÜNE KABARTMA TOZU DÖKÜLÜR. KABA EKLENİR. HAMUR YOĞRULUR.ISLAK BEZE SARILIR.30 DK DİNLENDİRİLİR.DİĞER TARAFDA CEVİZE TARÇIN EKLENİR VE KARIŞTIRILIR.DİNLENER HAMUR BEZELERE AYRILIR.AÇILIR.MANDALİNA BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR.ORTASINA İÇ KOYULARAK KENARLARINI KAPAT.TEPSİYE DİZ.ÜSTÜ KIZARANA KADAR PİŞİR.4 SU BARDAĞI ŞEKER,LİMON VE SUYU EKLEYİP KAYNAT.TATLI SOĞUK ŞERBET SICAK ÜĞZERİNE DÖKÜLÜR.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder