Malzemeler :
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Çorba
Kaşığı Margarin
1 Adet İri Domates
2 Parça Tarhana
5 Diş Sarmısak
10
Su Bardağı Su
Tane Karabiber
Tuz
Hazırlanış Şekli :
Kurutulmuş tarhana ile nohudu bir gece
önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi
rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp
lime lime olana dek pişirelim.
Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları
ekleyelim. Margarini tavada kızdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın
üzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı
: Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı
olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun
içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyulaşana dek pişirip,
hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük
kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil
verilerek güneşte kurutulur. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder