24 Şubat 2014 Pazartesi

TOP TARHANA ÇORBASI

Malzemeler : 
1/2 Su Bardağı Nohut
1/2 Su Bardağı Kuşbaşı Yağsız Koyun Eti
1 Çorba Kaşığı Margarin
1 Adet İri Domates
2 Parça Tarhana
5 Diş Sarmısak
10 Su Bardağı Su
Tane Karabiber
Tuz


Hazırlanış Şekli :
Kurutulmuş tarhana ile nohudu bir gece önceden ıslatalım. Nohut, tarhana ve eti bir tencereye alarak, domatesi rendeleyelim. Karabiber taneleri ve 10 su bardağı suyu ekleyip, etler yumuşayıp lime lime olana dek pişirelim.
Pişen çorbayı ateşten alarak etleri ezelim. Üzerine dövülmüş sarmısakları ekleyelim. Margarini tavada kızdırarak kırmızı biberi ekleyelim. Yağı çorbanın üzerine gezdirerek servis yapalım.
Tarhananın Yapılışı : Top tarhana Denizli yöresinde değirmenlerde normal undan ayrı olarak tarhanalık iri kepekli buğdaydan öğütülür. Bire bir ölçüde kaynamış suyun içine kepekli un katılır. Karıştırılarak ağır ateşte koyulaşana dek pişirip, hamurla özleşene dek yoğrulur. Tuz eklenir. Hamur, topraktan yapılmış büyük kaplara koyulur. 3 hafta her gün yoğrulur. 3 hafta sonunda top top şekil verilerek güneşte kurutulur. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder