malzemeler..
2 adet yumurta
1 küçük paket margarin
2-3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet
yufka
150 gr peynir
Maydonoz
Dereotu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI ..
YAğı tavada eritip kaseye koyup içine bir yumurta ve yoğurdu koyup
karıştırıyoruz.Bir yufkayı masaya yayıp üzerine bu harcın yarısını sürüp harcın
üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar iç sürüyoruz.
Böylece iki yufkayı üst
üste koyup yufkayı dörde ayırıyoruz.Her parçayı tekrar üçgen olarak üçe veya
dörde bölüp bir parçasını alıp geniş kenarına peynir,dereotu ve maydonozu
karıştırıp sürüyoruz
Sigara gibi sarıyoruz.Sardıklarımızı yağlanmış fırın
tepsisine koyup hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında
altını üstünü pembe renkte pişiriyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder