Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet patates
1 Konserve Mısır
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
2 Su bardağı 2 Tavuk Bulyonla karıştırılmış su
Tuz
Baharat (Karabiber ve Pul Biber ideal olanlarıdır. Farklı baharatlar denemek
çorbanın tadını bozabilir)
Hazırlanışı
1 adet konserve mısırı iyice yıkayın ve konserve suyunu iyice süzün. Daha
sonra mısırı iyice ezin. Püre haline gelmesini sağlayın. Mısırların diri
kalmamasına dikkat edin. Rendelenmiş soğanları tencerenin içerisine margarin ile
atarak iyice pişirin. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirme işlemine devam edin.
Daha sonra unu çorbanın içerisine atarak soğanlarla beraber kavurun. Unun rengi
değişince küçük küpler halinde kestiğimiz 1 adet patatesi ve mısırı tencerenin
içerisine aktarın. 7-8 dakika pişirdikten sonra 2 bardak tavuk bulyon ile
karıştırılmış suyu ve 4 bardak suyu yemeğe ilave edin. Kaynayıncaya kadar
karıştırın. Kaynarken tuz ve baharatları da ilave edin. 10 dakika kadar
yemeğimiz kaynadıktan sonra çorbamız hazır olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder