24 Şubat 2014 Pazartesi

MISIR ÇORBASI

Malzemeler
1 çorba kaşığı margarin
1 adet rendelenmiş soğan
1 adet patates
1 Konserve Mısır
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
2 Su bardağı  2 Tavuk Bulyonla karıştırılmış su
Tuz
Baharat (Karabiber ve Pul Biber ideal olanlarıdır. Farklı baharatlar denemek çorbanın tadını bozabilir)
Hazırlanışı
1 adet konserve mısırı iyice yıkayın ve konserve suyunu iyice süzün. Daha sonra mısırı iyice ezin. Püre haline gelmesini sağlayın. Mısırların diri kalmamasına dikkat edin. Rendelenmiş soğanları tencerenin içerisine margarin ile atarak iyice pişirin. Soğanlar pembeleşinceye kadar pişirme işlemine devam edin. Daha sonra unu çorbanın içerisine atarak soğanlarla beraber kavurun. Unun rengi değişince küçük küpler halinde kestiğimiz 1 adet patatesi ve mısırı tencerenin içerisine aktarın. 7-8 dakika pişirdikten sonra 2 bardak tavuk bulyon ile karıştırılmış suyu ve 4 bardak suyu yemeğe ilave edin. Kaynayıncaya kadar karıştırın. Kaynarken tuz ve baharatları da ilave edin. 10 dakika kadar yemeğimiz kaynadıktan sonra çorbamız hazır olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder