20 Şubat 2014 Perşembe

MİSAFİR BÖREĞİ

Kullanılacak malzemeler..
  • 3 adet yufka
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 150 gr beyaz peynir
  • 100 gr margarin
  • 1 fincan kaşar peyniri rendesi HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI :
    GEniş bir kaseye yumurtaları kırıp çatalla karıştırıyoruz.İçine yoğurdu ,erimiş yağı,rendelenmiş beyaz peyniri koyup hepsini iyice karıştırıyoruz.Fırın tepsisini yağlayıp bir yufkayı kenarlardan sarkacak
    ŞEkilde tepsiye yayıp üzerine bir kepçe iç koyup yayıyoruz.Diğer yufkaları küçük küçük kopartıp harcın üzerine gelişi güzel koyuyoruz.Aralara azar azar iç koyup tepsinin kenarlarından sarkanıda kesip tepsiye
    koyuyoruz.En üste kalan harcı bolca döküp üzerine kaşar peyniri rendesini yayıp ısıtılmış orta hararetli fırında altını üstünü pembe renkte pişirdikten sonra küçük karelere kesip sıcak servis yapıyoruz..
    AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder