24 Şubat 2014 Pazartesi

KIYMALI BÖREK

malzemeler..
2 adet yumurta
1 küçük paket margarin
2-3 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yufka
150 gr peynir
Maydonoz
Dereotu
HAZIRLANIŞI ve YAPILIŞI ..
YAğı tavada eritip kaseye koyup içine bir yumurta ve yoğurdu koyup karıştırıyoruz.Bir yufkayı masaya yayıp üzerine bu harcın yarısını sürüp harcın üzerine ikinci yufkayı koyup tekrar iç sürüyoruz.
Böylece iki yufkayı üst üste koyup yufkayı dörde ayırıyoruz.Her parçayı tekrar üçgen olarak üçe veya dörde bölüp bir parçasını alıp geniş kenarına peynir,dereotu ve maydonozu karıştırıp sürüyoruz
Sigara gibi sarıyoruz.Sardıklarımızı yağlanmış fırın tepsisine koyup hepsi bitince üzerine yumurta sarısı sürüp ısıtılmış fırında altını üstünü pembe renkte pişiriyoruz.Sıcak olarak servis yapıyoruz..
AFİYET OLSUN..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder