24 Şubat 2014 Pazartesi

KIYMALI LAZANYA

MALZEMELER:
MALZEMELER
300 gram lazanya
1 adet iri soğan
2 orta boy havuç
3 çorba kasik zeytinyağı
300 gram kuzu kiyma
4 adet domates
1 çorba kasik domates salçasi
3 dis sarmisak4 adet defne yapragi
200 gram dilpeyniri
Besamel sos için:
2 çorba kasik un
2 çorba kasik tereyağı
1,5 subardak süt
HAZIRLANIŞI:
Soğanları ince dograyalım.  Havuçlari da rendeleyin. Soğanı zeytinyağında kavuralım.
Sarardiktan sonra rendelenmis havucu da  ilave edip biraz daha kavuralım.
Kıymayi ekleyip, ortaateste kavurmayı sürdürelim. Kiymakavrulunca küp seklinde küçük doğranış domates ve birkaç parçaya kesilmis sarımsağı ilave edelim. Tuz da serpin, ara sira karistirarak tencerenin kapagi kapali olarak domatesin pismesinibekleyin. Ateşden almadan birkaç dakika önce defneyapraklarini ilave edin. Lazanyayi tuzlu kaynar suda haşlayalım.
Besamelsos için, unu tereyağında kavuralım. Sararinca sütü ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştirarak, ortaateste pisirin. Tuz ve karabiber serpmeyi unutmayın.
Yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye haslanmis lazanyalari üstüste gelmemesine dikkat ederek birsira halinde dizin. Üzerine birkaç kasik besamel sos yayin. Hazirladiginiz domatesli kiymali sosun bir kismini, içinden defne yapraklarini çikarttiktan sonra lazanyalarin üzerine yayin.
Üzerine küçük küp seklinde dogranmis dilpeyniri koyun. Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerlestirin. Ayni islemi tüm malzeme bitinceye kadar devam edelim. Enüste besamel sos yayip, rendelenmis dilpeyniri serpmeyi unutmayalım. Kıymalı lazanyayi önceden isitilmis 200 derece firinda yaklasik 25 dakika süre ile pisirin. Firindan çikardiktan sonra bir kaç dakika dinlendirdikten sora servise hazırdır. Birbaşka Tarifimizde görüşmek üzere. AFİYETLER OLSUN…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder