MALZEMELER:
MALZEMELER
300 gram lazanya
1 adet iri soğan
2 orta boy havuç
3
çorba kasik zeytinyağı
300 gram kuzu kiyma
4 adet domates
1 çorba kasik domates salçasi
3 dis sarmisak4 adet defne
yapragi
200 gram dilpeyniri
Besamel sos için:
2 çorba kasik un
2 çorba kasik tereyağı
1,5 subardak süt
HAZIRLANIŞI:
Soğanları ince dograyalım. Havuçlari da
rendeleyin. Soğanı zeytinyağında kavuralım.
Sarardiktan sonra rendelenmis
havucu da ilave edip biraz daha kavuralım.
Kıymayi ekleyip, ortaateste
kavurmayı sürdürelim. Kiymakavrulunca küp seklinde küçük doğranış domates ve
birkaç parçaya kesilmis sarımsağı ilave edelim. Tuz da serpin, ara sira
karistirarak tencerenin kapagi kapali olarak domatesin pismesinibekleyin.
Ateşden almadan birkaç dakika önce defneyapraklarini ilave edin. Lazanyayi tuzlu
kaynar suda haşlayalım.
Besamelsos için, unu tereyağında
kavuralım. Sararinca sütü ekleyip tahta kaşıkla sürekli karıştirarak, ortaateste
pisirin. Tuz ve karabiber serpmeyi unutmayın.
Yağlanmış dikdörtgen bir
tepsiye haslanmis lazanyalari üstüste gelmemesine dikkat ederek birsira halinde
dizin. Üzerine birkaç kasik besamel sos yayin. Hazirladiginiz domatesli kiymali
sosun bir kismini, içinden defne yapraklarini çikarttiktan sonra lazanyalarin
üzerine yayin.
Üzerine küçük küp seklinde dogranmis dilpeyniri koyun.
Malzemenin üzerine bir kat daha lazanya yerlestirin. Ayni islemi tüm malzeme
bitinceye kadar devam edelim. Enüste besamel sos yayip, rendelenmis dilpeyniri
serpmeyi unutmayalım. Kıymalı lazanyayi önceden isitilmis 200 derece firinda
yaklasik 25 dakika süre ile pisirin. Firindan çikardiktan sonra bir kaç dakika
dinlendirdikten sora servise hazırdır. Birbaşka Tarifimizde görüşmek üzere.
AFİYETLER OLSUN…
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder