MALZEMELER :
3 adet yufka
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı
çekirdeksiz kuru üzüm
½ yemek kasığı tarçın
1 yemek kasığı toz seker
2
su bardağı sıvı yağ
1 kâse pudra şekeri
HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Elmayı soyup rendeleyin. Toz seker,
tarçın, dövülmüş ceviz ve üzümü
karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkaların
kenarlarını çıkarıp kare sekline
getirin. 3 parmak eninde şeritler halinde
kesin. Ortadan ikiye bölün.
Yufkaların uç kısmına iç harcından yeteri kadar
koyup muska sekli vererek
katlayın. Ucunu suya batırıp yapıştırın. Kızgın
sıvı yağda kızartın. Pudra
şekerinden biraz ayırıp kalanına kızarttığınız
börekleri bulayın. Şekeri
emmesini sağlayın. Soğuyunca ayırdığınız pudra
şekeri üstüne serpip
servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder