24 Şubat 2014 Pazartesi

CEVİZLİ ÜZÜMLÜ BÖREK

MALZEMELER :
3 adet yufka
3 adet elma
1 çay bardağı ceviz içi
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
½ yemek kasığı tarçın
1 yemek kasığı toz seker
2 su bardağı sıvı yağ
1 kâse pudra şekeri



HAZIRLANIŞ ŞEKLİ :
Elmayı soyup rendeleyin. Toz seker, tarçın, dövülmüş ceviz ve üzümü
karıştırıp iç harcını hazırlayın. Yufkaların kenarlarını çıkarıp kare sekline
getirin. 3 parmak eninde şeritler halinde kesin. Ortadan ikiye bölün.
Yufkaların uç kısmına iç harcından yeteri kadar koyup muska sekli vererek
katlayın. Ucunu suya batırıp yapıştırın. Kızgın sıvı yağda kızartın. Pudra
şekerinden biraz ayırıp kalanına kızarttığınız börekleri bulayın. Şekeri
emmesini sağlayın. Soğuyunca ayırdığınız pudra şekeri üstüne serpip
servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder